EHBO

oranje kruis logoEerste Hulp verlenen bij Ongevallen volgens richtlijnen van het Oranje Kruis.

 

Iedereen heeft wel ooit voor een situatie gestaan waarin eerste hulp verleend moest worden.

In de situatie van een snijwondje of schaafwond weet men vaak nog wel hoe te handelen, maar ook dit kan vraagtekens opwerpen. Moet ik nu wel of niet ontsmetten? Stuur ik het slachtoffer wel of niet door naar een huisarts?

In vervelendere situaties bent u gevraagd eerste hulp te verlenen bij een slachtoffer met een (mogelijke) botbreuk of een ernstige bloeding. Hoe zag uw hulpverlening er uit? Hoe zelfverzekerd was u?

Maar het ergste wat een persoon kan overkomen is 10 minuten op een ambulance wachten terwijl het slachtoffer in een duidelijke levensbedreigende situatie is.

Tijdens een opleiding EHBO zult u opgeleid worden tot een eerste hulpverlener die in de meest voorkomende situaties kan helpen. En tijdens de herhalingslessen worden de praktische vaardigheden optimaal geoefend zodat in geval van nood ook directe adequate hulp verleend kan worden. Zowel tijdens de opleiding als de herhaling EHBO zal gebruik gemaakt worden van lotus welke diverse situaties met letsel nabootst.

 

Ter info:

Mogelijk vergoedt uw zorgverzekering de opleiding/herhaling van uw EHBO cursus. Klik hier om te kijken hoeveel uw vergoeding is.