EHBO

Eerste Hulp Bij Ongevallen volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis.

Iedereen heeft wel eens voor een situatie gestaan waarin eerste hulp verleend moest worden.

In de situatie van een snijwondje of schaafwond weet men vaak nog wel hoe te handelen, maar ook dit kan vraagtekens opwerpen. Moet ik nu wel of niet ontsmetten? Stuur ik het slachtoffer wel of niet door naar een huisarts?

In andere situaties bent u mogelijk aanwezig geweest om eerste hulp te verlenen bij een slachtoffer met een (mogelijke) botbreuk of een ernstige, actieve bloeding. Hebt u met goed gevoel eerste hulp kunnen verlenen? Hoe zelfverzekerd was u?

Maar het meest vervelende is 10 minuten of langer op een ambulance wachten terwijl het slachtoffer in een duidelijke levensbedreigende situatie is en je niet weet op welke wijze je de juiste eerste hulp kan verlenen.

Cursus informatie:

Tijdens een opleiding EHBO zult u opgeleid worden tot een eerste hulpverlener die in de meest voorkomende situaties kan helpen. En tijdens de herhalingslessen worden de praktische vaardigheden optimaal geoefend zodat in geval van nood ook directe adequate hulp verleend kan worden. Zowel tijdens de opleiding als de herhaling EHBO zal gebruik gemaakt worden van Lotus welke diverse situaties met letsel nabootst.

Deelname van maximaal 12 cursisten per cursusgroep.

Cursus duur:

  • Opleiding theorie/praktijkles: 20 uur / examen 1/2 uur
  • Opleiding blended-learning + praktijkles van 6 uur / examen 1/2 uur
  • Herhalingsles: 7 uur
  • Verdeling van de lesuren in overleg met cursisten en/of opdrachtgever

Offerte of verdere informatie:

Mogelijk vergoedt uw zorgverzekering de opleiding/herhaling van uw ehbo cursus. Klik hier om te kijken hoeveel uw vergoeding is.